Oud eiken meubels van Meubelmakerij d’Aulnis

Heeft u al een idee? Wij maken graag een ontwerp van uw oud eiken meubel! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op…

Robuuste tafels uit de woonbladen

De oud eiken meubellijn van Meubelmakerij d’Aulnis is robuust en stoer. Oud eiken heeft veel scheuren wat de onweerstaanbare charme is van dit product. De wagondelen komen bij ons in de werkplaats binnen. Het oude hout kan op verschillende manieren gemaakt worden tot een meubel bij u in de huiskamer. Schaven, borstelen, schuren of combinaties hiervan zijn mogelijkheden.

Oud eiken met RVS onderstel

Oud eiken tafel met RVS onderstel

Oud eiken tafel

Tafel met oud eiken wagondelen als blad en een stalen onderstel

Geborsteld oud eiken

Oud eiken kan worden geborsteld door een wiel van ijzerdraad. Hierdoor wordt het broze hout weggedraaid en blijft het sterke hout met duidelijke grote nerven. Voor wie van verweerd hout houdt is dit het ideale meubel. Het reliëf in het hout is verschrikkelijk gaaf!

Grof geborstelde oud eiken plank

Grof geborstelde oud eiken plank

Grof geborstelde oud eiken plank

Grof geborstelde oud eiken plank

Geschaafd oud eiken

Oud eiken kan ook geschaafd worden. Hier wordt de top laag eraf gehaald zodat er een vlak blad met scheuren overblijft. De scheuren zijn zwart door verwering. Dat geeft een ontzettend mooi gezicht waar veel mensen voor vallen. Geschaafd eiken kan daarna ook nog geborsteld worden. Hierdoor komt er weer meer reliëf in het blad.

Geschaafde oud eiken plank

Geschaafde oud eiken plank

Geschuurd oud eiken

Schuren is ook een mogelijkheid. Door schuren in plaats van schaven blijft het hout donkerder. Dit verschil is goed zichtbaar in bovenstaande en onderstaande foto. Ook hierbij geldt dat we de geschuurde planken nog kunnen borstelen voor extra reliëf.

Geschuurde oud eiken plank

Geschuurde oud eiken plank

Behandelingen met olie of lak

Voor  look en bescherming kunnen we de tafels behandelen met lak of olie. Met blanke lak behoudt de tafel min of meer dezelfde kleur als de kleur van het originele hout. Olie maakt de tafel donkerder.


Bent u geïnteresseerd in een oud eiken meubel of wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden? Wij voorzien u graag (geheel vrijblijvend) van advies. Hieronder kunt u direct uw vraag versturen naar Meubelmakerij d’Aulnis, wij komen graag met u in contact.

U neemt geheel vrijblijvend contact met ons op. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Oud eiken vergsdertafel

Oud eiken vergadertafel